(Video Penuh) Kedah Tewaskan Perak 2-0, Padu Tandukan Syahrul Azwari

| |

KEDAH muncul juara sulung Unity Shield yang diperkenalkan bermula 2019 selepas menewaskan Perak 2-0 di Stadium Darul Aman, sebentar tadi.

Pada babak pertama, Perak mengatur serangan pantas sebaik wisel permulaan dibunyikan bagi mencari gol awal.

Namun Kedah berjaya mematahkan serangan pasukan pelawat di samping berusaha untuk menyeimbangkan perlawanan sebelum keputusan terikat tanpa jaringan sehingga tamat separuh masa pertama.

Bagaimanapun Jaringan Fernando Rodriguez Ortega pada minit ke-67 berjaya meletakkan tuan rumah terlebih dahulu 1-0 di hadapan.

Lang Merah seterusnya mengukuhkan cengkaman kepada 2-0 pada minit ke-75 menerusi tandukan pemain yang baru dimasukkan, Syahrul Azwari Ibrahim hasil hantaran menarik Rizal Ghazali.

The Bos Gaurus cuba bangkit untuk merapatkan jurang pada baki15 minit terakhir namun keputusan tersebut kekal sehingga ke wisel penamat.

Perlawanan ini adalah ilham Presiden Persatuan Bolasepak Kedah (KFA), Datuk Seri Mukhriz Mahathir bagi menyatukan dua gergasi utara iaitu Kedah dan Perak dan ia akan berlangsung secara tahunan dengan giliran venue antara Alor Setar dan Ipoh.

Previous

(Video Penuh) JDT Benam Juara Asia Tenggara Home United 5-0

Messi Sebenarnya Berasal Dari Planet Lain

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!