Suka betul min dengar anak Aziz M Osman ni bercakap..hehe pandai Ara speaking 😊

| |

PETALING JAYA: Penerbit dan pengarah Aziz M Osman memberitahu anak bongsunya, Puteri Nur Azzahra mula menyedari dia kini menjadi perhatian selepas popular menerusi video tutorial solekan yang dimuat naik di Instagram.

Aziz, 52, bagaimanapun berkata, sebagai bapa dia tidak mahu Azzahra atau lebih mesra dengan sapaan Araa yang berusia empat tahun itu hanyut dalam populariti kerana dia masih kanak-kanak.

“Pada awal dahulu dia berasa pelik apabila sering menjadi perhatian orang ramai malah ada yang mahu mengambil gambar bersamanya.

“Namun kini dia semakin faham dia sudah popular kerana video tutorial solekan yang dimuat naik ke Instagram,” katanya kepada mStar Online.

Tambah Aziz, dia tidak menyangka video yang dimuat naik secara suka-suka oleh isterinya, Puteri Lily Lokman menjadi perhatian pengguna laman sosial tersebut. Araa tidak kekok gambarnya dirakam jurugambar.

“Pada saya apa yang dilakukan oleh Araa itu perkara biasa kerana kanak-kanak pada usianya memang gemar mencuba sesuatu yang baru tambahan pula ada gajet seperti iPhone dan iPad.

“Tetapi tidak sangka pula selepas memuat naik video berkenaan dia mula menjadi perhatian dan ramai suka dengannya,” ujar Aziz.

Dalam pada itu, Aziz berkata, Araa mendapat idea merakamkan video tutorial solekan selepas menontonnya di YouTube.

Kata Aziz, dia atau pun isterinya tidak pernah mengajar anak mereka cara merakamkan gambar atau video kerana Araa mempelajarinya sendiri.

“iPhone dan iPad pun dia belajar sendiri cara guna tetapi apa hendak dihairankan tentang kanak-kanak zaman teknologi hari ini kerana mereka lebih ‘advanced’ berbanding dahulu.

Aziz mahu Araa membesar seperti kanak-kanak lain.

“Saya tidak menghalang kerana bagi saya ia adalah satu bentuk perkembangan minda kanak-kanak sepertinya namun sebagai ibu bapa saya sentiasa meletakkan had terhadap penggunaan gajet kepadanya,” jelas Aziz.

Sementara itu, Aziz berkata, biarpun Araa dilihat mempunyai bakat luar biasa selain petah bercakap di hadapan kamera namun dia tidak akan memaksa anaknya itu untuk menceburi bidang hiburan.

Padanya, Araa masih kecil dan mahu dia membesar seperti mana kanak-kanak normal lain.

“Dia masih kecil dan masih banyak perkara yang dia masih belum faham. Saya tidak mahu memaksanya dan biarlah dia membesar seperti kanak-kanak lain,” katanya.

Instagram Aara boleh diikuti menerusi akaun: https://instagram.com/araaziz/

Sumber : Mstar

 

Previous

Gelagat Emma Maembong Kacau Ayah Dia Tidur. Manja Betul.

Bulan bulan puasa ni jangan buat perangai macam ni pulak

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!