10 koleksi kegempakan cerita bollywood, Mintak tolong jangan gelak sorang2

(Saksikan Video penuh dibawah)

Tarian, nyanyian , lakonan yang mantap serta persembahan jalan cerita yang penuh gramatis menjadi satu simbolik bagi filem Bollywood. Jadi, sebagai penggemar tegar filem hindi , adalah menjadi satu kewajipan untuk menonton 10 filem yang dipaparkan ini dimana turut menjadi sebutan masyarakat Malaysia hari ini.

1.Kuch Kuch Hota Hai

Sebuah filem hindi yang cukup terkenal dan menjadi ingatan orang ramai walaupun sudah 17 tahun berlalu. cerita yang mengisahkan percintaan dua orang sahabat karib gandingan Shah Rukh Khan , Kajol dan Rani Mukherji. Filem ini sangat memberi kesan yang besar dan juga masih lagi hangat ditayangkan di kaca televisyen pada hari ini.

2.Kabhie Kushi Kabhie Gham

Percintaan, kekeluargaan dan konflik antara dua darjat yang berbeza. Satu filem yang sangat bagus untuk tontonan seisi keluarga. Memaparkan hubungan kasih sayang kekeluargaan yang sangat kuat dan istimewa bak kata pepatah air dicincang takkan putus. Filem ini juga memberi input yang sangat berguna kepada masyarakat.

3. Tareer Zamen Paar

Filem yg mengisahkan seorang budak bernama Ishan. Dia mempunyai masalah dalam pembelajaran dimana apabila dia melihat huruf atau abjad, dia melihat terbalik. Sampailah satu masa, cikgu seni baru datang dan segala-galanya berubah. Filem ini baik dan sesuai ditonton oleh keluarga. Terdapat beberapa pengajaran terselit dalam cerita ini. Pasti tidak menyesal menonton filem ini.

4. My Name Is Khan

Filem ini membuka mata kita tentang mengangkat islam di mata barat. Cerita yang penuh bermain dengan emosi, perlakuan sikap rasis Amerika terhadap islam yang sangat menyentuh hati. Mengisahkan tentang islam,percintaan dan pengorbanan yang sangat besar. Wajib tonton “ nama saya Khan, saya islam, BUKAN pengganas”.

5. Devdas

Jalan cerita yang sangat merudum hati. Kisah cinta yang penuh kedukaan dan pengorbanan. Mengisahkan tentang cinta terlarang Paro dan seorang pelacur, Chandramukhi terhadap seorang lelaki yang bernama Dev. Pengakhiran cerita yang cukup tragis.

6.Kal Ho Naa Ho

Filem cinta tiga segi yang membuat semua penonton menangis. Cerita yang berkisarkan persahabatan antara Shah Rukh Khan dan Saif Ali Khan yang mencintai wanita yang sama iaitu Preity Zinta. Namun, Shah Rukh Khan tidak mampu untuk melengkapkan kisah cintanya kerana menderita penyakit barah. Dia membuat keputusan untuk korbankan cintanya untuk membantu Saif mendapatkan cinta Preity Zinta.

7. Dil To Pagai Hai

Filem yang mula meletop pada sekitar tahun 1998. Cerita tentang cinta tiga segi antara Shah Rukh Khan, Karisma Kapoor dan Madhuri Dixit. Konflik mula muncul apabila Madhuri mula jatuh cinta dengan Shah Rukh Khan.

8. Hum Dil De Chuke Sanam

Filem super hit karya Sanjay Leela Bhansali mengisahkan Aishwarya Rai dari keturunan keluarga seni muzik jatuh cinta dengan seorang lelaki yang datang ke rumahnya untuk belajar muzik. Namun cinta mereka dihalang oleh keluarga Aishwarya akibat perbezaan budaya adat dan agama. Aiswarya Rai kemudian dipaksa berkahwin dengan lelaki pilihan keluarganya sendiri iaitu Ajay Devgan. Pengorbanan suami terhadap isterinya untuk bertemu dengan kekasih sejati menyedarkan Aiswarya Rai cintanya yang sebenar adalah kepada suaminya.

9. Mohabbatein

Filem Mohabbatein adalah sebuah filem yang mengisahkan tentang 3 orang remaja yang bersekolah di Sekolah paling berprestij di India iaitu Gurukul. Cinta 3 jejaka tersebut hampir sahaja terputus kerana peraturan Sekolah Gurukul yang sangat ketat, yang melarang semua pelajar untuk tidak bersifat romantik. Namun, kedatangan guru muzik, Raj Aryan mengubah segala peraturan di Gurukul. Tanpa disedari oleh Narayan, Raj Aryan adalah kekasih anaknya iaitu Megha yang telah meninggal dunia kerana cintanya pada Raj Aryan.

10. Dilwale Dulhaniya Le Jayenge

Filem yang diistiharkan blockbuster sepanjang masa hasil karya Aditya Chopra berjaya meraih pelbagai anugerah dan hasil kutipan sebanyak 2.6 juta diseluruh dunia. Cerita yang mengisahkan percintaan anak muda yang ditentang oleh keluarga perempuan. Gandingan dan lakonan yang hebat Shah Rukh Khan dan Kajol Berjaya memberi impak yang besar kepada penonton.

Sumber : Era je

koleksi kegempakan cerita bollywood, Mintak tolong jangan gelak sorang2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *