TMJ Bangga Malaysia Menang, Akui Beliau Catat Satu Kemenangan

| |

Walaupun sudah membuat keputusan untuk tidak lagi bersama barisan kepimpinan bolasepak Malaysia, Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim tetap gembira dengan kejayaan Malaysia membenam Bhutan 7-0.

Dalam perlawanan yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil malam tadi, Zaquan Adha cemerlang menyumbat empat gol sementara Wan Zack Haikal, Irfan Zakaria dan Syafiq Ahmad masing masing dengan satu gol.

Menerusi satu video yang di paparkan di laman facebook Johor Southern Tigers, Tunku Ismail menegaskan kemenangan semalam adalah di catatkan di bawah kepimpinan beliau sebagai Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).

Hal ini kerana mesyuarat EXCO yang akan memutuskan sama ada perletakan jawatan beliau di terima atau tidak hanya akan berlangsung hari ini. Jadi semalam, beliau masih Presiden FAM.

Mesyuarat khas EXCO FAM pada hari ini, dijadual membincangkan peletakan jawatan Tunku Ismail sebagai presiden badan induk bola sepak negara itu yang beliau serahkan secara rasmi pada 25 Mac lalu.

“Tidak kisah lawan Bhutan ker, budak sekolah ker, menang tetap menang. Sekurang-sekurangnya ada satu kemenangan,” katanya yang juga Tunku Mahkota Johor (TMJ).

“Mesyuarat (khas Jawatankuasa Eksekutif atau EXCO FAM) esok. Jadi ketika ini, jika berdasarkan rekod, saya masih presiden, esok(hari ini) baru bukan.

“Satu kemenangan, well done (syabas) Harimau Malaya. Terima kasih Harimau Malaya,”.

Previous

Empat Perkara Daripada Kemenangan Malaysia

Liga Super : Pandangan Di Ambil Terlebih Dahulu Sebelum Keputusan Di Buat

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!