Perancangan Malaysia B23 Tidak Terjejas

| |

Ketua jurulatih Malaysia B23, Datuk Ong Kim Swee memberitahu Berita Harian perancangan untuk skuad Malaysia B23 tidak akan terjejas meskipun tampuk pentadbiran Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) bertukar tangan.

Bagi beliau, siapapun yang akan memimpin FAM nanti, individu tersebut sudah pasti tahu tentang perancangan skuad B23 kebangsaan yang menyasarkan untuk layak ke Sukan Olimpik 2020 di Tokyo, Jepun.

Kim Swee setakat ini menjalankan tugas beliau bersama Malaysia B23 dengan sangat baik apabila berjaya melangkah ke suku akhir Kejohanan AFC B23.

“Saya yakin tidak akan ada gangguan di mana semuanya akan berjalan seperti yang dirancangkan dan tidak akan ada halangan terhadap apa yang ingin kita lakukan. Sesiapa pun yang memegang jawatan tertinggi selepas ini sudah tentu akan meneruskan misi kita untuk layak ke Sukan Olimpik Tokyo 2020.

“Jadi mereka harus faham bahawa perancangan sudah dilakukan khususnya apabila kita bersedia untuk membida hak tuan rumah bagi pusingan akhir Kejohanan B-23 Konfederasi Bolasepak Asia (AFC).

“Sama ada pengurusan baharu ataupun lama, perancangan sudah ditetapkan. Pihak pengurusan juga tahu mengenai apa yang perlu kita lakukan dengan kejohanan yang akan kita hadapi pada masa akan datang,” katanya ketika ditemui selepas aksi persahabatan antara skuad Bawah 21 tahun (B-21) negara menentang PJ Rangers di Wisma FAM.

Pada aksi persahabatan selepas latihan pusat selama 10 hari itu, skuad B-21 tewas 3-2 di tangan pasukan Liga FAM itu yang menyaksikan mereka ketinggalan 3-0 sebelum bangkit mengurangkan defisit menerusi jaringan Izzan Syahmi dan Fadzrul Daniel.

Mengulas lanjut mengenai sebarang kemungkinan mengenai kedudukannya selepas ini, Kim Swee mengakui dia tidak mahu memikirkan mengenai perkara itu.

“Jika ada pertukaran yang berlaku, sudah tentu ia hanya membabitkan peringkat pentadbiran dan bukan di peringkat kejurulatihan,” katanya.

Sumber – Berita Harian

 

 

Previous

FAM : Hamidin Dapat Sokongan PJBM

Tiada Lagi Rayuan Di Benarkan

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!