FAM : Hamidin Dapat Sokongan PJBM

| |

Presiden Persatuan Jurulatih Bolasepak Malaysia (PJBM), B Sathianathan menyatakan sokongan beliau kepada Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Datuk Haji Hamidin Mohd Amin untuk menjawat jawatan Presiden FAM.

Bagi Sathia yang merupakan ketua jurulatih Felda United, Hamidin mempunyai pengalaman luas bersama FAM dan sudah tahu semua perkara dalam pengurusan FAM.

Tambah Sathianathan lagi, hubungan baik antara Hamidin dengan Pengerusi Malaysia Football League (MFL) akan lebih mudah untuk mengurus bolasepak Malaysia.

Tunku Ismail membuat keputusan mengejutkan pada Ahad lalu apabila secara rasminya meletakkan jawatan selaku Presiden FAM pada hari ulangtahun pertama beliau menjawat jawatan tersebut.

“Melihat kepada situasi sekarang, Hamidin orang paling sesuai dipilih sebagai presiden. Beliau juga orang lama dan sudah mengetahui segala selok belok dalam bola sepak.

“Jadi, tindakan Tunku Ismail mencadangkan nama beliau pun memang tepat. Sekarang sudah masanya Presiden FAM dipilih daripada mereka yang boleh bekerja sepenuh masa.

“Hamidin juga rapat dengan semua ahli gabungan. Malah, hubungan baik beliau dengan Tunku Ismail juga mampu mewujudkan satu situasi yang bagus untuk FAM dan Liga Bolasepak Malaysia (MFL),” katanya ketika dihubungi.

PJBM mempunyai hak untuk memberi satu undian kepada calon yang bertanding dalam pemilihan FAM nanti dan untuk kongres pada Julai nanti, hanya jawatan Presiden akan di pertandingkan.

“Hamidin bukan macam presiden lain yang baru masuk dan perlu tahu semua sistem dalam FAM. Jadi, saya fikir beliau tidak perlukan masa untuk menguruskan badan induk itu.

“Sama juga seperti TMJ sebelum ini yang boleh dikatakan sepenuh masa bersama bola sepak. Tapi sekarang TMJ mahu fokus kepada MFL dan Hamidin orang yang paling layak menggantikan tempatnya,” katanya.

Sumber – Berita Harian

Previous

FAM : Yusoff Sokong Hamidin Jadi Presiden

Perancangan Malaysia B23 Tidak Terjejas

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!