FAM : Hamidin Bakal Beri Kata Putus Isnin Nanti

| |

Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin memberitahu Berita Harian, segala kenyataan mengenai pencalonan beliau sebagai Presiden FAM akan beliau berikan pada hari Isnin minggu hadapan.

Bagi beliau, ketika ini bukan masa yang sesuai untuk beliau memberikan sebarang maklum balas kerana Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim masih lagi Presiden kerana FAM belum lagi memberi sebarang kata putus mengenai perletakan jawatan beliau.

“Tunggulah hari Isnin nanti,” kata Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin.

“Buat masa ini, Tunku Ismail masih lagi Presiden FAM jadi saya rasa tidak elok untuk saya mengulas mengenai pencalonan itu. Kita tunggu hari Isnin nanti.

“Sama ada peletakan jawatan Tunku Ismail diterima ataupun ditolak, kita tunggu bagaimana keputusan dalam Mesyuarat EXCO nanti,” katanya ketika ditemui di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Tunku Ismail mencipta kejutan apabila meletak jawatan selaku Presiden FAM pada hari Ahad lalu selepas setahun menerajui badan pentadbiran bolasepak Malaysia itu.

Selepas itu, Tunku Ismail mengeluarkan kenyataan mencadangkan nama Datuk Haji Hamidin Bin Mohd Amin selaku Presiden baru FAM pada kongres yang di jadualkan Julai nanti.

Pemilihan Hamidin akan menjadi satu sejarah baru dalam pentadbiran FAM selepas beliau bakal menjadi presiden pertama bukan dari golongan raja atau ahli politik yang akan menerajui FAM sekiranya beliau sah di pilih sebagai presiden.

Sumber – Berita Harian

Previous

“Go to hell” Kata Amiruddin

Harimau Malaya : Cheng Hoe Guna Pemain Sedia Ada

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!