Cheng Hoe Hadiahkan Kemenangan Kepada TMJ

| |

Ketua jurulatih Harimau Malaya, Tan Cheng Hoe memuji persembahan yang di peragakan anak buahnya ketika mereka berjaya menamatkan badi tanpa kemenangan apabila membenam cabaran Bhutan 7-0.

Selain itu, berkata kepada Berita Harian, Cheng Hoe mendedikasikan kemenangan bergaya itu kepada mantan Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Tunku Mahkota Johor (TMJ)  Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Bagi beliau, kemenangan itu di anggap sebagai hadiah perpisahan untuk Tunku Ismail yang sah meletak jawatan sebagai Presiden FAM pada 25 Mac yang lalu.

Tunku Ismail di sahkan bukan lagi Presiden FAM selepas perletakan jawatan beliau di terima exco dalam mesyuarat khas pada Isnin.

“Satu pujian harus diberikan kepada barisan pemain dan jurulatih atas kemenangan ini. Kami memang dahagakan kemenangan dan kita boleh lihat pemain berjuang habis-habisan sejak minit pertama hingga tamat perlawanan.

“Tahniah kepada semua kerana tamatkan badi 12 perlawanan tanpa menang dan kemenangan ini juga satu hadiah buat Tunku Ismail kerana sentiasa memberi sokongan kepada pasukan kebangsaan,” katanya pada sidang media selepas perlawanan.

Bagaimanapun, di sebalik kejayaan mencipta kemenangan pertama sejak November 2016 itu, Cheng Hoe tetap merasakan ada beberapa aspek yang masih lagi perlu di perbaiki skuadnya.

Penilaian pemain juga akan sentiasa di lakukan oleh Cheng Hoe bagi memastikan kualiti yang di miliki skuad negara lebih baik.

“Kami masih perlu memperbaiki beberapa kelemahan termasuk menajamkan lagi penyudah dan memperkemaskan benteng pertahanan kerana kami perlu juga perlawanan menentang pasukan yang lebih kuat selepas ini.

“Buat sementara waktu, kami akan meneruskan pemantauan bagi menilai sama ada akan mengekalkan pemain sekarang atau memanggil pemain lain bagi memperkuatkan pasukan kerana dan akan mengatur perlawanan persahabatan pada Julai nanti,” katanya.

Sumber – Berita Harian

Previous

Kim Swee Mahu Sasaran Realistik Untuk Malaysia B23

Subahan Sokong Penuh Yusoff Dan Hamidin

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!