Bhutan Idam Kejutkan Harimau Malaya

| |

Ketua jurulatih Bhutan, Trevor James Morgan mengharapkan anak buahnya mampu mencipta kejutan dalam perlawanan persahabatan bertemu skuad negara di Stadium Nasional, Bukit Jalil malam ini lapor Berita Harian!

Biarpun beliau membawa pemain yang kurang ‘standard’ berbanding Malaysia, beliau tetap mahu barisan pemainnya beraksi dengan baik.

Beberapa akhbar sukan memberitahu skuad Bhutan yang di bawa ke Malaysia ini di penuhi oleh lima orang pemain sekolah menengah, lima orang pemain universiti dan pemain pemain separuh professional yang bekerja di bawah kerajaan dan swasta.

Bagi Trever James Morgan, perlawanan menentang Malaysia ini mahu di jadikan medan untuk menguji sejauh mana keupayaan para pemainnya.

Skuad negara sudah tentu mempunyai kelebihan di atas kertas kerana keseluruhan pemain negara adalah pemain profesional.

“Kami mahu fokus untuk meningkatkan prestasi semasa semua pemain kerana ini adalah peluang terbaik berbuat demikian. Untuk menjadi yang terbaik, kami perlu menentang pasukan yang lebih baik seperti Malaysia.

“Malaysia mempunyai kombinasi pemain muda dan senior yang baik dan sudah pasti akan memberi kesukaran kepada kami.

“Namun, pemain saya sudah bekerja keras sepanjang latihan dan kami akan cuba memberi tentangan sengit pada perlawanan esok (hari ini),” katanya pada sidang media di Wisma Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).

Sumber – Berita Harian

Previous

Cheng Hoe Hanya Mahukan Kemenangan

Liga Super : Penyokong Kedah Masih Mahukan Marcote

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!