Jordan Kecewa Berkongsi Mata Dengan Arab Saudi

| |

Jurulatih Jordan, Iain Richard Brunskill percaya anak buahnya akan segera mengetepikan kekecewaan sekadar seri 2-2 dengan Arab Saudi pada perlawanan pertama Kumpulan C Kejohanan AFC B-23 hari ini apabila berdepan Malaysia pada aksi kedua.

Selepas mendahului dua gol menerusi jaringan Baha’ Faisal Mohamad pada minit ke-12 dan 78, Jordan mensia-siakan kelebihan itu apabila membenarkan naib juara 2013 Arab Saudi bangkit menyamakan kedudukan hasil gol Abdulelah Al Amri (m-85) dan sepakan penalti Rakan Al Anaze (m-94).

Menurut Brunskill, anak buahnya seperti mengambil mudah apabila mendahului permainan dan beliau berharap situasi seperti itu tidak akan berulang.

“Kami kecewa dengan keputusan akhir perlawanan, kami mendahului 2-0 dan kemudian pemain tidak fokus. Kami juga terlepas beberapa peluang untuk menambah jaringan.

“Kami boleh bermain lebih baik dan sememangnya kami mahu mendapatkan kemenangan pada perlawanan pertama. Pemain memang kecewa tapi saya percaya mereka akan bangkit semula pada perlawanan selepas ini,” katanya dalam sidang media selepas perlawanan hari ini.

Jordan yang menduduki tempat ketiga pada edisi pertama bakal berdepan Malaysia yang tewas 1-4 kepada Iraq dalam perlawanan pertama hari ini.

Sementara itu, bagi jurulatih Arab Saudi Daniel Teglia, kesungguhan pemainnya bangkit memungut mata menjadi semangat untuk mereka bertemu Iraq pada perlawanan kedua selepas ini.

“Ia perlawanan yang menarik, kedua-dua pasukan saling menyerang. Pada saya keputusan seri ini adalah adil. Pemain menunjukkan karektor baik untuk terus berusaha mendapatkan jaringkan selepas ketinggalan,” katanya.

Sumber: Berita Harian

Previous

TRW, PKNP FC Terikat Aksi Persahabatan

Perak Umum Dua Pemain Baru

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!