Tiada Rombakan Ke Atas Skuad The Fighters

Pengendali Felda United, B Sathianathan tidak bercadang untuk membuat rombakan besar-besaran ke atas skuad itu, walaupun bakal harungi Liga Malaysia (Liga-M) yang lebih mencabar pada musim depan.

Bagi Sathianathan, pencapaian semua pemain yang digandingkan pada musim ini sangat memuaskan dan seadilnya mereka terus diberi peluang untuk menyarung jersi The Fighters.

“Bagi saya, prestasi musim ini membuktikan Felda mampu cabar pasukan lain… ini hasil gandingan pemain baru dan berpengalaman.

“Oleh itu, saya rasa baiknya mereka dikekalkan sebagai tanda menghargai jasa. Tanpa mereka Felda takkan mampu mengakhiri musim ini di tangga ketiga.

“Bagaimanapun, ada dua tiga pemain yang tidak menunjukkan kualiti diharapkan, jadi mereka kita akan lepaskan dan pemain itu sendiri sudah tahu mengenainya,” katanya ketika dihubungi semalam.

Mengulas pemilihan pemain import Felda, pengendali berusia 59 tahun itu enggan terburu-buru, sebaliknya mahu meneliti sebelum buat keputusan.

Beliau juga mahu mengelak daripada melakukan pembaziran dengan membeli pemain import yang menawarkan gaji tinggi.

“Buat apa kita gunakan khidmat pemain import yang gaji mahal kalau kualiti sama sahaja dengan pemain tempatan,” katanya.

Sumber: Sinar Harian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *