Terengganu Sedang Teliti Calon Kapten

| |

Pendatang baru Liga Super, Terengganu FC ketika ini masih tercari cari pemain yang bakal menggalas tugas sebagai ketua pasukan mereka.

Terengganu merupakan antara pasukan yang baru naik ke Liga Super setelah semusim di Liga Perdana musim lepas di mana mereka menamatkan liga selaku naib juara.

Memberitahu Berita Harian, penolong jurulatih mereka iaitu Mohamad Nik berkata pasukan tersebut sedang menilai calon sesuai untuk menjawat jawatan tersebut.

Terengganu pada musim 2017, menggunakan Latiff Suhaimi dan Lazaro Vicinius untuk bergilir gilir memegang jawatan tersebut.

Tambah Mohammad Nik lagi, beberapa calon sudah mereka senaraikan namun mereka memerlukan sedikit masa untuk membuat keputusan akhir.

Beliau berkata, aksi pramusim di Kemboja dan Piala Menteri Besar juga akan menjadi medan untuk mereka melihat pemain berpotensi untuk menjadi ketua pasukan.

“Sehingga kini kami belum mempunyai calon yang sesuai untuk diberi peranan sebagai kapten kerana kami perlu melihat dalam pelbagai aspek termasuk kepimpinan.

“Justeru, sebelum kami memilih siapa yang bakal menjadi kapten, kami perlu melihat pemain berkenaan mempunyai karakter sebagai ketua dan mampu bertindak baik dalam setiap perlawanan.

“Berkemungkinan aksi pramusim di Kemboja pada 5 Januari ini dan aksi empat penjuru Piala Menteri Besar Terengganu bermula 15 Januari, kami akan menemui calon yang sesuai untuk memikul amanah itu,” kata Mohamad yang lebih mesra dipanggil ‘Coach Nik’ itu.

Sumber – Berita Harian

Previous

Hodak Mahu Anak Buah Terus Pamer Peningkatan

Jasazrin Mahu Bantu Pulau Pinang Kembali Menyerlah

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!