Subahan Sokong Penuh Yusoff Dan Hamidin

| |

Timbalan Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Datuk Seri Subahan Kamal memberitahu Berita Harian beliau memberi sokongan penuh kepada Setiausaha Agung FAM, Datuk Haji Hamidin Mohd Amin untuk mengisi jawatan Presiden.

Beliau yang juga Presiden Bolasepak Selangor (FAS) percaya dengan kemampuan Hamidin untuk mengendalikan FAM selepas pengalaman luas yang di miliki beliau.

“Saya sebagai Presiden FAS, memang percaya Hamidin adalah calon terbaik. Ia satu penghormatan apabila TMJ memilih Hamidin sebagai pengganti. Beliau tahu selok belok bola sepak Malaysia, tak ada orang lain selain Hamidin,” jelas Subahan pada sidang media selepas Mesyuarat Khas Pertama Exco FAM semalam.

Beliau dalam masa sama tampil menutup spekulasi menyatakan beliau juga berminat untuk menjadi pemangku Presiden FAM sehingga kongres pada Julai nanti.

Subahan sebaliknya menyokong Datuk Wira Yusoff Mahadi untuk memegang jawatan tersebut kerana beliau sendiri mengakui tidak mampu untuk menjadi pemangku selepas beliau juga banyak komitmen lain seperti menjadi Presiden Kesatuan Hoki Malaysia (KHM).

Pencalonan Presiden baru FAM dibuka secara rasmi hari ini sehingga tarikh tutup pada 11 Mei sebelum pelantikan dibuat pada Kongres FAM, 14 Julai depan.

“Tahniah kepada Yusoff, saya sebagai timbalan presiden dan Presiden Persatuan Bolasepak Selangor memang menyokong penuh beliau menjadi pemangku presiden sehingga pemilihan pada Kongres FAM 14 Julai ini.

“Ini kerana beliau lebih layak walaupun ada yang menyatakan sepatutnya, itu… dan ini… (Subahan dipilih) tapi sebenarnya tak timbul masalah.

“Saya sendiri pun kalau diberi peluang tak sanggup kerana selaku Presiden Persatuan Hoki Malaysia juga ada tanggung jawab lain yang perlu saya galas dan bagi saya yang penting adalah muafakat, bukannya jawatan,” katanya.

Sumber – Berita Harian

Previous

Cheng Hoe Hadiahkan Kemenangan Kepada TMJ

Liga Super : Nazliazmi Dan Rusdi Suparman Bergabung Kendalikan Selangor

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!