Piala FA : Shuko Tekad Halang PKNP Mara

| |

Ketua pasukan Felda United, Shukor Adan memberitahu Berita Harian, beliau dan rakan rakan sepasukannya akan cuba menyekat Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP) daripada merobek gawang mereka.

Kedua dua pasukan akan bertemu dalam perlawanan suku akhir pertama Piala FA yang akan berlangsung di Stadium Negeri, Batu Kawan, Pulau Pinang pada Sabtu nanti.

Bagi pemain yang berpengalaman ini, PKNP bukanlah satu lawan yang mudah kerana mereka memiliki kekuatan tersendiri dan menghalang skuad bimbingan Abu Bakar Fadzim daripada menjaringkan gol.

“Fokus utama kami di tempat lawan adalah tidak membenarkan PKNP menjaringkan gol sebagai bekalan pada suku akhir kedua di Jengka nanti.

“Ini kerana PKNP bukannya pasukan yang mudah ditewaskan kerana mereka sudah pasti semakin matang apabila beraksi dalam Liga Super musim ini.

“Berada pada tahap ini memerlukan komitmen tinggi dan kami perlu bekerja keras untuk memastikan kemenangan pada suku akhir pertama,” jelas pertahanan berpengalaman itu.

Bagi beliau, beraksi di laman lawan akan memberi kelebihan kepada PKNP namun Shukor akan sedaya upaya menghalang pasukannya dari tewas.

Shukor mahu ‘The Fighters’ melangkah lebih jauh musim ini dalam saingan Piala FA selepas beberapa musim sebelum ini mereka gagal mara lebih jauh.

“Beraksi di laman sendiri memberi kelebihan kepada PKNP dan tidak boleh pulang dengan kekalahan jika mahu meneruskan misi ke separuh akhir.

“Musim ini, kami tidak boleh lagi terlepas peluang dan sekadar berada di suku akhir kerana kami mampu meraih pencapaian lebih bagus,” katanya.

Sumber – Berita Harian

Previous

Bukti Perpaduan Dalam FAM

Afandi Sarankan Hamidin Di Beri Kemenangan Percuma

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!