Piala FA : Pahang Lawan Johor Tanpa Forkey Doe

| |

Ketua jurulatih Pahang, Dollah Salleh mengesahkan sandaran utama mereka di barisan serangan, Forkey Doe tidak dapat di turunkan dalam pertemuan menentang Johor Darul Takzim (JDT) lapor Berita Harian!

Kedua dua pasukan bakal bertemu dalam saingan suku akhir pertama Piala FA pada Jumaat ini di Stadium Darul Makmur, Kuantan, Pahang.

Penyerang Liberia itu sememangnya taruhan utama Pahang di barisan hadapan dalam saingan Liga Malaysia musim ini apabila menyumbat lima gol dalam lima perlawanan yang di lalui beliau.

Dollah mengakui kehilangan penyerang prolifik itu sememangnya mendatangkan kesan besar kepada barisan pemainnya.

Walaubagaimanapun, Dollah mahu barisan anak buahnya melupakan segera ketiadaan Forkey Doe dan meneruskan perjuangan untuk memberi kemenangan kepada ‘Tok Gajah’.

Bekas pemain Pahang itu juga mahu barisan pemain yang di beri kepercayaan untuk di turunkan mempamerkan persembahan terbaik dalam usaha mencari kemenangan.

Mengikut rekod, musim lalu kedua dua pasukan pernah bertemu dalam saingan sama namun kemenangan memihak ‘Tok Gajah’ menerusi agregat 4-3.

Dalam tiga perlawanan terakhir kedua dua pasukan, Pahang berjaya menang sekali sementara Johor Darul Takzim berjaya mencatat dua kemenangan.

“Tanpa Doe ia sememangnya memberi kesan di bahagian serangan. Tapi kami perlu teruskan perjuangan untuk memastikan misi meraih piala tercapai apabila berada pada tahap ini.

“Dengan barisan sedia ada saya harap pemain yang diberi amanah dapat menjalankan tanggungjawab untuk membantu pasukan mencatat kemenangan,” katanya.

Dengan ketiadaan Forkey Doe, seorang lagi tonggak import dari Brazil iaitu Patrick Cruz menjadi sandaran utama Pahang merobek gawang ‘Harimau Selatan’.

Patrick Cruz mencetak jaringan ketika aksi persahabatan bertemu Terengganu II yang di menangi Pahang 1-0 ketika rehat liga.

Sumber – Berita Harian

Previous

Afandi Sarankan Hamidin Di Beri Kemenangan Percuma

Piala FA : Raul Longhi Percaya Kemampuan Anak Buah

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!