Nasir Yakin Mampu Ketuai Perak

| |

Nasir Basharuddin yakin mampu melaksanakan tugas dan tanggungjawab sebagai kapten Perak dengan lebih baik dalam kempen Liga Malaysia tahun ini.

Sebelum ini Nasir pernah diberi kepercayaan untuk memakai lilitan kapten dari tahun 2014 hingga 2016, tetapi diganti dengan dengan Shahrom Kalam yang menerajui pasukan itu tahun lalu.

Menurut Nasir, dia banyak belajar daripada Shahrom, yang kini bersama FELCRA FC, dan akan mengambil aspek positif hasil tunjuk ajar bekas kapten pasukan kebangsaan itu.

“Saya sudah bersedia untuk memimpin rakan-rakan bukan sekadar jadi ketua pasukan Perak saja,” kata pemain tengah itu yang akan dibantu Shahrul Mohd Saad dan Muhammad Hafizul Hakim Khairul Nizam Jothy.

Nasir turut yakin dengan kemampuan pasukan untuk memberi cabaran dalam Liga Malaysia nanti.

“Kami akan usahakan satu piala seperti yang diidamkan presiden serta peminat. Berdasarkan barisan pemain, kami masih mempunyai ramai pemain musim lalu dan diperkuatkan oleh Brendan Gan, Nor Hakim Hassan serta beberapa pemain muda.

“Manakala awang import baru diharap dapat memberi sumbangan berkesan dalam kempen musim ini kerana sebagai pemain baru pasti punyai kelainan,” katanya.

Sumber – Berita Harian

Previous

Baihakki Ubah Haluan

Kim Swee Harap Adam Pulih

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!