Liga Super : Rangkuman Perlawanan

Sebanyak tiga perlawanan Liga Super telah berlangsung malam tadi. Perlawanan yang menjadi tumpuan sudah semetisnya aksi Terengganu yang masih belum kalah bertemu Johor Darul Takzim.

Mari lihat rangkuman yang kami bawakan untuk anda.

Pesta Gol Di Cheras

Stadium Cheras menjadi syurga jaringan semalam apabila sebanyak tujuh gol berjaya terhasil ketika pertemuan antara Kuala Lumpur dan Kedah.

Kedah yang turun dengan dua kemenangan dalam dua aksi terakhir berhadapan cabaran dari tuan rumah.

Zaquan Adha seawal minit ketiga sudah menceriakan penyokong tuan menerusi cubaan jarak dekat namun minit 11, Pablo Paralles cemerlang menanduk masuk gol penyamaan.

Liridon meletakkan Kedah mendahului pada minit 50. Tidak mahu mengalah, Kuala Lumpur kembali mengikat kedudukan menerusi sepakan penalti Guilherme De Paula pada minit 62′

Minit 82, Paulo Josue kembali meletakkan tuan rumah di depan sebelum Kedah menyamakan sekali lagi kedudukan hasil cubaan Paralles sekali lagi.

Ketika perlawanan seakan berakhir seri, bola muntah hasil rembatan De Paula berjaya di tendang masuk Ashri Chuchu untuk gol kemenangan Kuala Lumpur, menang 4-3.

Di Kuala Terengganu

Terengganu turun menanti Johor Darul Takzim dengan rekod tanpa kalah dalam Liga Malaysia. Statistik itu menjadi perbualan utama dalam perlawanan tersebut.

Kedua dua pasukan saling berasakan antara satu sama lain. Pengadil dalan perlawanan ini juga ‘ringan tangan’ melayangkan kad kepada pemain.

Jaringan tunggal perlawanan di sumbat masuk oleh Marcos Antonio pada minit 30. Jaringan itu kekal sehingga tamat aksi.

Pahang Terus Bernafsu

Negeri Sembilan berkunjung ke Stadium Darul Makmud untuk aksi bertemu Pahang.Mereka memburu kemenangan pertama bersama Azraai Khor.

Duo iimport, Patrick Cruz dan Forkey Doe terus mempamerkan ketajaman di pintu gol lawan. Pada minir 27, Cruz telah mrmbuka tirai jaringan sebelum Forkey Doe menggandakan jaringan pada masa kecederaan.

Minir 66, Cruz sekali kagi cemerlang meledak jaringan keriga perlawanan. Minit 90, Forkey Doe sekali lagi.

Malam ini baki perlawanan Liga Super bakap berlangsung.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *