Liga Super : Nazliazmi Dan Rusdi Suparman Bergabung Kendalikan Selangor

| |

Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) membuat keputusan menaikkan ‘pangkat’ Muhammad Nazliazmi Mohamad Nasir sebagai ketua jurulatih baru ‘The Red Giants’.

Perkara itu di sahkan oleh pengurus pasukan, Datuk Abdul Rauf Ahmad ketika di hubungi Berita Harian.

Dalam perkembangan sama, lagenda bolasepak Selangor yang berjaya membantu mereka menjulang Piala Malaysia semasa zamannya, Rusdi Suparman di lantik sebagai pembantu jurulatih.

Nazliazmi menggantikan P. Maniam yang ‘di rehatkan’ bermula beberapa minggu lalu dan mula mendapat kepercayaan pengurusan apabila berjaya membawa Selangor layak ke suku akhir Piala FA selepas menumpaskan Terengganu 3-1.

Kedua dua mereka pernah bergabung tenaga sewaktu membimbing pasukan Piala Presiden Selangor.

“Kami membuat keputusan untuk melantik Nazliazmi kerana beliau menunjukkan keserasian bersama pemain ketika menjadi jurulatih sementara. Kita boleh lihat perubahan daripada segi taktikal, semangat serta beliau mempunyai karakter.

“Saya fikir tidak ada masalah untuk Rusdi menjadi penolong jurulatih kepada Nazliazmi memandangkan mereka pernah bekerjasama ketika membimbing skuad Piala Presiden Selangor. Nazliazmi dan Rusdi masih muda, pernah bersama Selangor, anak jati Selangor, jadi kita berharap elemen ini akan melonjakkan lagi pasukan Selangor,” katanya ketika dihubungi Sukan NSTP.

Rusdi Suparman yang merupakan bekas jurulatih skuad muda negara hanya akan menandatangani kontrak bersama Selangor pada 7 April nanti kerana atas isu teknikal.

Beliau ketika ini masih menjadi penolong jurulatih Kuantan Macrerra dan selepas tarikh beliau tidak di bayar gaji cukup tiga bulan, barulah beliau akan bersama Selangor.

“Rusdi ada masalah pembayaran gaji dengan Kuantan FA, tapi selepas 7 April ini, akan genap tiga bulan beliau tidak menerima gaji maka mengikut peraturan, beliau bebas untuk menandatangani kontrak dengan pasukan lain,” jelas Rauf.

Sumber – Berita Harian

Previous

Subahan Sokong Penuh Yusoff Dan Hamidin

Bukti Perpaduan Dalam FAM

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!