KALAU PASUKAN JDT TIDAK ‘PERFORM’ SELEPAS 7HB MEI, SAYA SUNAT SEKALI LAGI. – TMJ

| |

ORANG JOHOR kalau berkias ramai yang tidak faham. Senang cakap macam ni lah. Kalau pasukan tidak ‘perform’ selepas 7hb Mei, saya sunat sekali lagi. Haha…

DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor

———

When a Johorean uses a metaphor, many do not understand. I’ll make it simpler. If the team does not perform after the 7th of May, I will get another circumcision. Haha…

HRH Major General Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Crown Prince of Johor

Hidup Johor Demi Johor
#HarimauSelatan
#SouthernTigers
#PermataSelatan
#JewelOfTheSouth
#JDTuntukSemua
#JDTforAll

Saya akan pulang esok hari. Bukan sahaja pasukan akan berubah tetapi cuaca juga akan berubah. Tidak percaya? Kita lihat nanti. Haha…

Baru-baru ini saya telah menandatangani dua pemain baharu kami. Pada bulan Mei nanti JDT akan menjadi sebuah pasukan yang berbeza. Jikalau prestasi pasukan tidak meningkat selepas ini sepertimana yang saya yakin, saya akan lepaskan segala-gala yang berkaitan dengan bola sepak untuk selama-lamanya. Ini kerana saya yakin mereka akan berikan persembahan terbaik.

DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor

————

I will be returning tomorrow. Not only will the team will change, but the weather will also change. Don’t believe me? We shall see. Haha…

Recently I signed 2 new players. In May, JDT will be a new team. If the team’s performance does not improve as how I foresee it to be, I will leave football forever. Because I guarantee you that we will do well.

HRH Major General Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Crown Prince of Johor

Hidup Johor Demi Johor
#HarimauSelatan
#SouthernTigers
#PermataSelatan
#JewelOfTheSouth
#JDTuntukSemua
#JDTforAll

KUALA LUMPUR – Johor Darul Ta’zim (JDT) masih menjadi kelab paling popular di negara ini walaupun mencatat prestasi tidak menentu musim ini.

Pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim menjelaskan, ia berdasarkan beberapa pengiktirafan yang diperoleh skuad Harimau Selatan itu termasuk daripada Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC).

Selain itu, jelas Tunku Ismail yang juga Tunku Mahkota Johor (TMJ), JDT kini diikuti oleh 1.7 juta peminat dan jumlah itu semakin meningkat.

“Saya hairan dengan ramai penyokong Johor yang masih merungut, seolah-olah mereka selalu memenangi kejuaraan sejak 24 tahun yang lalu.

“Apakah akan terjadi jika Johor tidak memenangi sebarang piala tahun ini? Apakah akan terjadi jika Johor tidak memenangi sebarang piala untuk dua tahun akan datang? Tiga tahun? Empat tahun? Saya tidak peduli.

“Saya masih akan memakai warna Johor dengan rasa bangga, saya masih mahu berada di belakang kelab.

“Pada penghujungnya, kami masih kelab yang paling popular di negara ini,” katanya dalam satu kenyataan menerusi akaun rasmi Facebook JDT, Johor Southern Tigers.

TMJ menuntut penyokong untuk mengubah mentaliti dan tidak terpengaruh dengan tanggapan negatif pihak lain khususnya yang disebarkan di laman sosial.

“Anda tidak menghargai pencapaian dan kemajuan kelab. Anda lebih berminat untuk melayan orang yang bercakap benda negatif mengenai kelab di laman sosial.

“Oleh kerana mental anda tidak kuat, ia membuatkan anda kecewa dan marah apabila anda tewas. Itulah realitinya.

“Itu adalah mentaliti yang perlu anda ubah… bertukar menjadi penyokong bola sepak yang matang dan terus menyokong pasukan anda. Pasukan anda adalah pasukan paling terkenal di Asia Tenggara dan di negara ini,” katanya. – MalaysiaGazettea

Previous

Buang Ego, Akhirnya Farah Lee, Ally Iskandar Bersatu Demi Anak

Inilah Punca Sebenar Serina Redzuawan Bakal Dipenjara

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!