FAM Terima Perletakan Jawatan TMJ

| |

Semua Exco Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) hari ini sebulat suara menerima surat perletakan jawatan oleh Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim sebagai Presiden FAM.

Keputusan dicapai menerusi Mesyuarat Khas Pertama Exco FAM Bagi Penggal 2017-2021 yang berlangsung petang tadi di Wisma FAM di Kelana Jaya.

Dalam mesyuarat itu, Timbalan Presiden FAM iaitu Datuk Wira Yusoff Mahadi turut di berikan tugas selaku pemangku Presiden FAM bagi satu tempoh sehingga sehingga pemilihan baru pada Kongres FAM ke-54 pada 14 Julai depan.

Yusoff yang juga Timbalan Presiden Persatuan Bolasepak Melaka United sememangnya dari awal lagi sudah di jangka akan mengisi jawatan tersebut selepas Tunku Ismail mencadangkan nama beliau sebelum ini.

Tunku Ismail membuat keputusan mengejutkan apabila meletak jawatan selaku Presiden FAM dalam Kongres Liga Bolasepak Malaysia (MFL) yang berlangsung di Johor Bharu minggu lalu.

Perkembangan lain menyaksikan Setiausaha Agung FAM, Datuk Haji Hamidin Mohd Amin secara sahnya mengumumkan beliau bakal bertanding merebut jawatan Presiden FAM pada kongres Julai nanti.

Hamidin juga nama yang di cadangkan oleh Tunku Ismail untuk memegang jawatan Presiden selepas mengambil kira pengalaman luas beliau dalam pengurusan FAM.

Keputusan Hamidin juga mendapat sokongan penuh ahli exco FAM.

Previous

Liga Super : Pandangan Di Ambil Terlebih Dahulu Sebelum Keputusan Di Buat

Kim Swee Mahu Sasaran Realistik Untuk Malaysia B23

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!