Bukti Perpaduan Dalam FAM

| |

Pemangku Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Datuk Wira Yusoff Mahadi memberitahu Berita Harian kelancaran dalam membuat keputusan mengenai masa depan persatuan itu membuktikan tiada perebutan kuasa antara mereka.

Semua ahli exco FAM memberi sokongan penuh kepada Setiausaha Agung FAM, Datuk Haji Hamidin Mohd Amin untuk di calonkan sebagai Presiden baru FAM.

Pemilihan Presiden baru akan berlangsung pada Julai nanti dan bermula semalam, borang pencalonan Presiden FAM sudah mula di edarkan.

Yusoff pula di lantik menjadi pemangku Presiden FAM sementara menunggu Kongres yang bakal berlangsung Julai nanti.

Bagi Yusoff, walaupun beliau mengakui jawatan Presiden menjadi idaman beliau, namun atas sebab memajukan bolasepak tempatan, beliau menolak agenda sendiri demi memastikan orang lebih layak untuk berada di sana.

“Saya berharap dengan keputusan sebulat suara daripada semua ahli Exco tadi memberi isyarat jelas bahawa kita mahu proses peralihan ini berjalan lancar tanpa apa-apa kemelut. Mana-mana calon lain (jawatan presiden), bukan tak boleh bertanding tapi lebih baik fikir mengenai kesan kepada bola sepak negara.

“Kalau nak difikirkan, Subahan dan saya pun nak (jadi presiden), kami dah dekat dengan jawatan itu. Tapi kami tolak agenda peribadi bagi memastikan kita terus fokus kepada agenda pembangunan bola sepak serta memastikan keharmonian dalam FAM,” katanya dalam sidang media selepas Mesyuarat Khas Exco.

Mengulas mengenai jawatan pemangku yang beliau pegang ketika ini, Yusoff berkata beliau akan meneruskan segala perancangan yang telah di rancang untuk pengurusan.

“Kita cuma ada lebih kurang tiga bulan, ia tempoh yang agak singkat. Kita cuma mahukan segala agenda yang ada diteruskan di samping mengekalkan perpaduan dalam persatuan ini,” kata Yusoff.

Sumber – Berita Harian

Previous

Liga Super : Nazliazmi Dan Rusdi Suparman Bergabung Kendalikan Selangor

Piala FA : Shuko Tekad Halang PKNP Mara

Next

Leave a Comment

error: Content is protected !!